Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Traditioner på skolen


Haslev Privatskole har en række traditioner, som vi værner om. Nogle er gamle og har fulgt os i en lang årrække, mens andre er fornyelser, som vi ser værdier i at tage til os.

Vi tror at traditioner og strukturer er vigtige for alle – børn som voksne. De er med til at danne en overskuelig og genkendelig hverdag og giver holdepunkter og pejlemærker, som har en betydning.
Vores elever ved med både ord og oplevelser, hvad vores traditioner betyder for dem og for fællesskabet – dét som traditioner også binder sammen.

Der er traditioner hele årets gang på Haslev privatskole.

Vores første skoledag

Vi begynder året med sange og velkomst på græsplænen på den første skoledag efter ferien. Dagen imødeses af både børn, medarbejdere og forældre, der synger.

Det er en tradition at vi hvert år synger:

  • Jeg vil bare være et får med krøllet hår
  • Sommersolen
  • Fødselsdagssang for de børn - og voksne - der er fyldt år i ferien

Første skoledag er kort, og allerede ved frokost går børnene på opdagelse i den SFO, mange har været væk fra i sommerferien. Andre går hjem sammen med mor og far og forbereder sig på, at hverdagen for alvor starter dagen efter.

Vores morgensamling

Morgensamling er en del af en ganske almindelig skoleuge. Eleverne mødes flere gange om ugen i indskoling og mellemtrin. I udskolingen er der samling højest en gang om ugen. Her udveksles information, vises teater for hinanden, læses fortællinger af børnene, synges sange og meget mere.

Hen over året er der morgensamling for hele skolen et antal gange, når der er behov for at være sammen om en vigtig begivenhed.

Vores lejrskoler

Alle klassetrin er på lejrskole en gang om året. Lejrskolerne starter i begyndelsen af september og fordeles på en række lejrskoler rundt omkring i landet.

Længden af turen varierer fra klassetrin til klassetrin.
0. - 5. klasserne har 2 overnatninger.                           

6. klasserne deltager i Arlas Madlejre med 4 overnatninger.
7. klasserne har typisk 4 overnatninger i Danmark - måske Bornholm, måske Sønderjylland, måske Skåne? - og 9. klasserne har 4-5 overnatninger i udlandet.

Vores Lilleskolefestival

Ud over de årlige lejrskoler, deltager 8. og 9. klasserne i uge 26 i den årlige Lilleskolefestival, – også kaldet Musik- og Teaterfestival fra mandag til onsdag.

Her optræder eleverne med musik og drama, der er forberedt og øvet gennem foråret. På festivalen deltager de også i forskellige workshops – Stump, Salsa, tematiserede billedkunst- og filmværksteder og meget andet.

Festivalen går på skift mellem samarbejdsskolerne. Vi har haft fornøjelsen i 2005, i 2007, i 2015 og igen i 2018 - og vi skal være værtsskole igen i 2025.

Elever og lærere pakker telte og musikudstyr og drager glade og forventningsfulde afsted, blandt andet for at møde de kammerater de har lært at kende de foregående år. Der er mange potentielle venner, når 1500 - 1800 unge mennesker mødes i trygge og begivenhedsrige rammer.

Der er forældrebetaling til lejrturene i 7., 8. og 9. klasse, mens alle øvrige ture betales af skolen.

Vores Efterårsfest

I oktober holder vi efterårsfest for 7. - 9. klasse. Festen er uden forældre og vi hygger med aktiviteter og DJ, der sørger for at der bliver gang i dansegulvet.

Vores Julefest

I december afholder vi julefest for elever og forældre fra 0. - 4. klasse, hvor vi i ugen op til festen forbereder os sammen med børnene.

Forplejningen står 4. klasses forældre for. Overskuddet er en opsparing til elevernes udlandsrejse og tjener altså et godt formål. Da alle derfor på et tidspunkt får glæde heraf, forventer skolen, at ingen medbringer egen mad.

Salg af kaffe og kage står 1. klasserne for, og overskuddet herfra går til de respektive klassekasser.

Vores Fastelavn

Fastelavn er en dejlig tradition for børn og voksne som vi fejrer om eftermiddagen i SFO’en for 0.-6. klasse. Alle klæder sig ud og det giver anledning til mange grin, gode oplevelser og fællesskab.

Vi slår katten af tønden, og alle klassetrin har deres egen tønde, så der bliver lidt at arbejde med.
Der kåres naturligvis både kattedronninger og kattekonger. Og fordi det er fastelavn, er der en lille smule slik i tønderne.

Vi respekterer naturligvis, hvis der er børn og voksne der ikke bryder sig om at klæde sig ud.

Vores forårsfest

Forårsfesten ligger i marts måned og er et nyt tiltag for 4. - 6. klasse. Ved denne fest er der også aktiviteter og DJ som ved de ældre elevers efterårsfest og heller ikke her er der deltagende forældre.

Gallafest for 9. årgang

Ny tradition fra skoleåret 2023/2024 er, efter elevernes ønske, en Gallafest med rød løber, festmiddag, dansegulv og selskabslege.Vi glæder os til at få flere oplevelser sammen med de unge mennesker.

Vores sommeruge

I løbet af juni måned holder vi årets sommeruge for 0.- 8. klasserne og afsluttende sommerfesten for hele skolen.

I sommerugen arbejder eleverne sammen på tværs af klasserne om et gennemgående tema.
Fællesnævner er fællesskabet og en ny og anderledes ramme at se hinanden i.

Børnene nyder meget både dagene i sommerugen med arbejdet og forventningen om at vise mor og far, hvad de har arbejdet med.
Og ikke mindst selve aftenen, hvor vi slår os ned på græsset med tæpper og picnicstole og nyder børnenes optræden, leg, maden og snakken med de andre forældre og børn.
Her har vi også musik på programmet, hvor børnene også ser frem til at vise, hvad skoleåret har budt på.

Forplejningen og tombolaen hér står 6. klassernes forældre for og konceptet er det samme som ved julefesten, hvor overskuddet er en opsparing til elevernes udlandsrejse. Da alle på et tidspunkt får glæde heraf, forventer skolen, at ingen medbringer egen mad.

Vores sidste skoleuge

I uge 26, der er sidste uge, inden eleverne går på ferie, har vi tradition for at klasserne har ekskursioner ud af huset. Det er en god måde at udnytte eleverne feriestemning på, så læring ikke bliver en pligt men en oplevelse, selv om ferien vinker forude.

De klasser, der skifter lærere, og især de der skifter klasselærer, har ekstra behov for at få rundet tiden sammen, af på en god måde. Det hjælper turene ud af huset også godt på vej til.

Ugen er også kendetegnet ved, at det er her, 8. og 9. klasserne er til Lilleskolefestival fra mandag til onsdag.

I den sidste uge tager vi naturligvis også afsked med vores skønne og flyvefærdige 9. klasser, inden de spredes for alle vinde. Vi fejrer dem med en højtidelig Dimissionsfest, sammen med forældre, søskende og bedsteforældre. Vores køkken står for diverse lækkerier, der ikke udgør en middag, men nærmere er en flot tapas buffet.
Eleverne får deres personlige ord med på vejen, og det samme gør lærerne som regel også!

Endelig bliver det fredag og eleverne kan synge ”Ferie, Ferie, Ferie”!!, til fællessamling på plænen, når der er hygget færdigt i klasserne. ”De smukke unge mennesker” synges for 9. klasserne og så:
Rigtig god ferie til alle efter instrukser om badning og is-spisning i lange baner.

Så får alle en klap-sammen mad og vi ses igen til august.

 

Har vi glemt - eller overset – en vigtig tradition, hører vi gerne nærmere!!

Mød vores skoleleder

Gitte Fuglsang Kehl er Haslev Privatskoles skoleleder. Du vil møde Gitte i forbindelse med optagelse på skolen, og derefter er hun synlig på skolen og i skolegården. Gittes ordenlighedsprincip gør også at hun er en synlig leder - både for elever og forældre.

Har du noget på hjertet, så tag endelig en snak med Gitte.

Billede af elev der løser matematikopgave med centicubes

Sådan underviser vi

Eleverne oplever en varieret og faglig god undervisning, med forskellige læringsmetoder.

Vil du vide mere?

Vi holder vi løbende møder, hvor I som kommende forældre har mulighed for besøge os og høre mere om skolen. Ønsker du et møde med os eller at indmelde dit barn på skolen, så skal du bare kontakte os.